CURS DE FORMACIÓ EN PATOLOGIA AMBIENTAL: PREVENCIÓ PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA DE LES MALALTIES CRÒNIQUES I SÍNDROMES DE SENSIBILITZACIÓ CENTRAL

PER INCRIURE’S AL CURS, CLICA AQUÍ: 

Des del grup de treball PATOLOGIA AMBIENTAL de la CAMFic, els dies 12, 19, 26 de febrer i 5 de març de 2019  s’impartirà un curs de formació especialment adreçat a  professionals de la salut  d’Atenció Primària

L’objectiu d’aquesta formació és conèixer els factors etiològics menys coneguts de les malalties cròniques i SSC sobre els quals podríem actuar a nivell clínic, generant una prevenció primària i secundària de salut, junt amb altres eines diagnòstiques i de tractament fàcilment integrables en els protocols sanitaris habituals.

12, 19, 26 de febrer i 5 de març de 2018. De 9 a 14.30 CAMFiC, Carrer Diputació 316. 08009

Contacte: Marga Araújo, Responsable de Formació FAP/CAMFiC
maraujo@camfic.org
Tel: 933 011 777
www.camfic.cat

Per veure el programa del curs: CLICA AQUÍ


ES PRESENTA EL PROGRAMA DE SUPORT A PERSONES AFECTADES DE SÍNDROMES DE SENSIBILITZACIÓ CENTRAL I ALS SEUS FAMILIARS 2018-2021 A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

El divendres 8 de juny de 2018, la Comissionada de Salut Gemma Tarafa va presentar oficialment el Programa de suport a persones afectades de Síndromes de Sensibilització Central  i als seus familiars 2018-2021  al Saló de Cròniques de l’ajuntament de Barcelona.

FOTO 1

Aquest programa és la culminació de la Declaració Institucional que es va signar el passat 2016, on es recollia la intenció de l’Ajuntament de Barcelona de dur a terme un Programa de Suport Específic a persones afectades de SSC i les seves famílies.

El programa ha estat treballat i consensuat per la Taula de Síndromes de Sensibilització Central, liderada per la comissionada de Salut Gemma Tarafa, i on hi ha representants de les diferents entitats de persones afectades.

En aquesta taula s’ha treballat el programa, recollint i sistematitzant les necessitats d’aquest col·lectiu, sempre amb la voluntat de situar Barcelona en el marc d’una ciutat saludable, on no només es veuran beneficiades les persones afectades per SSC, sinó que els i les ciutadanes gaudiran de millors condicions per la seva salut.

Més informació

FOTO 2     FOTO 3

Més fotografies

Veure la notícia a Info Barcelona

TRÍPTIC ATEMPORAL SOBRE LES SÍNDROMES DE SENSIBILITZACIÓ CENTRAL

PER DESCARREGAR-TE EL TRÍPTIC, CLICA AQUÍ

0001

00020003

000400050006

CLICA AQUÍ PER DESCARREGAR-TE EL TRÍPTIC DEL DIA MUNDIAL DE LES SÍNDROMES DE SENSIBILITZACIÓ CENTRAL, EL 12 DE MAIG

Recorte 1            


LA DEFENSORA DEL PUEBLO RECONOCE POR PRIMERA VEZ UN CONFLICTO DE INTERÉS CON EMPRESAS DE TELECOMUNICACIONES PARA EVITAR LA PREVENCIÓN Y EL RECONOCIMIENTO DE LA ELECTROSENSIBILIDAD

La Defensora del Pueblo Europea reconoce por primera vez un conflicto de interés con empresas de telecomunicaciones en una institución consultiva europea, para evitar la prevención y el reconocimiento integral de la electrosensibilidad. Las más de 40 asociaciones y plataformas europeas de defensa de los derechos de las personas electrohipersensibles (EHS) y las de lucha contra la contaminación electromagnética, abajo firmantes, nos congratulamos de que la Defensora del Pueblo Europea reconozca y solicite subsanar el conflicto de interés y las irregularidades permitidas por el Comité Económico y Social Europeo (CESE) que impidieron la votación y aprobación del dictamen previsto sobre la electrosensibilidad a la exposición a campos electromagnéticos en el pleno del 21 de enero de 2015. Tras esta recomendación de Emily O’Reilly, consideramos nulo y sin validez el contradictamen negacionista aprobado en su lugar.

http://www.peccem.org/DocumentacionDescarga/Plataforma-Estatal/notasprensa/Nota.de.prensa.PECCEM.25.10.2016.pdf

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=218442

https://www.facebook.com/peccem/


CONSTITUCIÓ DE LA TAULA DE SÍNDROMES DE SENSIBILITZACIÓ CENTRAL, 11-4-2016

El proppassat dilluns 11 d’abril el Departament de Salut de l’ajuntament de Barcelona va convocar a vàries entitats a una reunió que va tenir lloc a l’edifici dels Drets Socials de l’ajuntament de Barcelona.

El motiu de la convocatòria va ser presentar la «Proposta d’elaboració del  Programa de Suport Específic a persones afectades de Síndrome de Sensibilització Central»  i la constitució de la Taula de Síndromes de Sensibilització Central.

Aquest Programa de Suport Específic troba les seves arrels, entre d’altres, a la Resolució 203/VIII del Parlament de Catalunya i sorgeix d’una declaració institucional de l’ajuntament de Barcelona  de 16 de desembre de 2015.


PONENCIA DRA. CARMEN RUÍZ

PONENCIA DE LA DRA. CARMEN RUÍZ SOBRE MEDICINA AMBIENTAL EN LA II JORNADA DE TRABAJO SOBRE ENFERMEDADES AMBIENTALES ORGANIZADA POR EL CAPS

Medicina Ambiental: Proyecto Sanitario y Comunitario desde la Salud Pública. 20 de Noviembre de 2015, Auditorio del Col·lectiu Ronda.

Desde la Asociación ENSALUT, pedimos la adhesión a la solicitud que enviamos al Departament de Salut de la Generalitat para que se inicie el «Projecte Sanitari: patologia ambiental per a professionals de la Salut Pública:

Las entidades que firmen la adhesión deben estar registradas en el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Enviar las firmas de adhesión por correo postal a:

Associació ENSALUT, Ronda Guinardó 145 àtic 2ª, 08041 Barcelona